***       Водещите вечерни новини       на 16 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 16 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Смъртта на Навални припомни на света какво чудовище е Путин. Европейската помощ за Украйна надвишава тази от САЩ


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 16 февруари   

 

„ Смъртта на съветския опозиционен водач Алексей Навални, за която бе обявено през днешния ден, е покруса, която напомни на целия свят какво страшилище е съветският президент Владимир Путин “.

***

„ Алексей Навални се бореше за полезностите на свободата и демокрацията. За своите идеали той пожертва най-скъпото. За Европейски Съюз отговорността за неговата трагична гибел е напълно на съветския режим “.

***

„ От години Алексей Навални е знак на битката против диктатурата в Русия, на битката за свободно слово, на това, че човек не може да бъде затварян поради друго мнение “.

***

„ Днес Навални победи Путин. Той стана знак на свободата в Русия “.

***

„ Путин не съумя да убие Навални бързо и скрито, като го токсини, и в този момент го умъртви постепенно и обществено в пандиза “.

***

„ Смъртта на Навални е опит за показно систематично и целеустремено ликвидиране на свободната воля. На демокрацията. На смелостта да си опозиционер и герой за правдивост.

Ние, от „ Продължаваме промяната “, като проевропейска партия, сме изрично срещу репресивните и незаконни дейности на Кремъл против правата на индивида. Ще продължим да се борим за мира и естественото развиване на страната ни като пазиме ползите на България и българските жители и не разрешаваме съветското въздействие у нас да стопира този развой “.

***

„ Разбираемо, не е елементарно да си копейка. Първо, всички „ водачи “ ти викат, че сте милиони, а на митинга (дето ти по този начин или другояче не ходиш) се събират шепа викачи по спортни екипи с съветски флагове в едната ръка и сандвич със сирини – в другата. 

Демотивиращо е. 

Не стига, че антиваксърите, дето са ти „ водачи “, са имунизирани, ами се оказа, че и парите си държат в евро, а тебе те карат да протестираш (понякога и без сандвичи, и без сирини) и да се подписваш против еврото. Ами даже карат западни коли, а не москвичи. 

Сега и групите им взеха да се разпадат и отлъчените от партията-майка взеха да изнасят „ неща от кухнята “, дето миришат. 

А и естествените хора пишат неща като „ В русия мислят, че е починал Навални. Навални беше погубен, а умря русия “. Докато копейките единствено псувните могат да ги къдрят по този начин витиевато. И им липсва посланичество измежду средите на естествените хора. 

И за похлупак, си нямат посланичество и в същинските медии даже, единствено в кафявите, дето миришат при отваряне. 

Затова вършим нова графа. Новини за копейки. Че ни е жалост “.

***

Руският президент  Владимир Путин е осведомен  за гибелта на опозиционера Алексей Навални, съобщи Би Би Си.

Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Причините  за гибелта му не са известни. Те би трябвало да бъдат открити от правосъдни лекари ", сподели още Песков.

***

„ Ние не би трябвало да имаме вяра на Путин и неговото обграждане ", добави дамата.

„ Ако обаче новината за гибелта на Алексей се удостовери, Путин и цялото  му обграждане би трябвало да понесат цялата отгворност за това закононарушение ", безапелационна бе Навална.

***

***

„ България е извънреден сътрудник за Съединени американски щати, за Европа. Виждаме, че това се демонстрира всеки ден по най-различни способи “.

***

Битката за град Авдеевка в Източна Украйна е в сериозна фаза и е по-тежка от тази за Бахмут, траяла месеци до завладяването му от съветската войска, сподели през днешния ден представител на една от бригадите на украинските сили, които се бият в региона, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Според оповестените през днешния ден калкулации на немския Институт за международна стопанска система (IFW) в Кил помощта от Европа за воюващата Украйна, в това число обещаната поддръжка, надвишава помощта от Съединените щати, заяви ДПА. 

Последният пакет помощ на Европейски Съюз за Украйна подсигурява приток на финансова помощ, само че разликата сред обещанията на Евросъюза в размер на 144 милиарда евро и действително предадените средства от 77 милиарда евро остава огромна, заяви Институтът в плана си „ Наблюдение на поддръжката за Украйна “ (Ukraine Support Tracker), който регистрира военната, финансовата и филантропичната помощ за страната. 

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР